Pacienți mutați după ce cutremurul de marți a provocat fisuri și căderi de tencuială în secția spitalului

Efectele cutremurului de marți seară: fisuri ușoare ale pereților din holul clădirii în care funcționează Secția Clinică Oncologie Medicală și căderi de tencuială pe holul unei clădiri din incinta fostului Spital Municipal, cea mai afectată clădire fiind cea din localitatea Ghioroc în care funcționează Compartimentul de Îngrijiri Paliative.

Astfel, pacienţii Secţiei Îngrijiri Paliative din Ghioroc a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad au fost mutaţi, joi, în alte secţii medicale, după ce clădirea a fost afectată de cutremurul de 5,2 grade care s-a produs marţi seara în judeţ, la recomandarea inspectorilor de sănătate publică, pentru a se realiza expertizarea clădirii şi reparaţiile.

Este vorba de 21 pacienţi internați la Secţia Îngrijiri Paliative din localitatea Ghioroc, 19 fiind mutaţi pe alte secţii iar doi externaţi la cererea aparţinătorilor.

Trei secţii ale spitalului au fost afectate de cutremur, fără a se înregistra victime

La Ghioroc, sute de case au fost avariate de cutremur, potrivit autorităților locale.

Cutremurul recent din zona amintită a avut magnitudinea 5,2 pe Richter, la o adâncime de 5,6 kilometri, având epicentrul între Lipova şi municipiul Arad; acesta a fost urmat de mai multe replici, cea mai mare cu magnitudinea de 3,2 grade.

 

foto: emsc-csem.org

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.