Pacienţii cronici vor fi scutiţi de la plata cotizaţiei asigurărilor de sănătate în indemnizaţiile concediilor medicale, afirmă ministrul Sănătății

Toţi pacienţii cu afecţiuni cronice vor fi scutiţi de la plata asigurărilor de sănătate în indemnizaţiile concediilor medicale, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila. „În momentul de faţă se lucrează la Guvern pentru aceste precizări, încât toţi pacienţii cu boli cronice, care într-un fel sau altul ar fi fost afectaţi de această taxă, să poată să fie exceptaţi”, a precizat ministrul.

„Cred că trebuie o mai bună definire a modului, a nomenclatorului de prescriere pentru concediile medicale, încât toate afecţiunile cronice… Multe organizaţii de pacienţi sunt îngrijorate, iar aceste îngrijorări să înceteze”, a afirmat ministrul.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, prin ordonanţă de urgenţă, scutirea de la plata cotizaţiei asigurărilor de sănătate în indemnizaţiile concediilor medicale pentru anumite categorii de pacienţi, a anunţat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului.

„Această ordonanţă a fost repusă în discuţie astăzi pentru că a fost amendată pentru a introduce şi o serie de scutiri de la plata cotizaţiei asigurărilor de sănătate în indemnizaţiile concediilor medicale pentru anumite categorii de pacienţi şi a fost nevoie de o revenire pentru a elimina orice interpretare laxă sau neclară a deciziilor pe care Executivul le intenţionează. Mai precis, principiul care a stat la baza acestui amendament este următorul: pentru bolile obişnuite, această taxă de sănătate se va plăti pentru indemnizaţia de concediu medical, dar pentru o altă serie de concedii medicale, pentru alte afecţiuni ea va fi scutită,” a precizat Mihai Constantin, într-un briefing de presă la Palatul Victoria, la finalul şedinţei de Guvern.

Ministrul Sănătăţii a participat miercuri, alături de primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, şi managerul Beatrice Mahler, la o conferinţă de presă privind construirea, împreună cu Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a unui nou Centru de diagnostic, tratament şi cercetare a tuberculozei.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.