Pacienții cu infarct miocardic din Arad nu vor mai fi trimiși la Timișoara pentru tratament

Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad informează că pacienții cu infarct miocardic vor putea fi tratați și la Arad, nemaifiind necesară deplasarea lor la Timișoara.

În cadrul Secției de Cardiologie, respectiv a Laboratorului de Cardiologie intervențională, începând din această toamnă, vor exista linii speciale de gardă în cadrul cărora se vor putea realiza intervenții de urgență pentru salvarea vieții pacienților care suferă de infarct miocardic.

”Această evoluție este posibilă datorită programului de intervenție în cardiologie, susținut de Consiliul Județean Arad. Printr-un proiect transfrontalier, Consiliul județean Arad a câștigat 1 milion de euro pentru modernizarea secției Cardiologie. Investițiile masive în această secție au început odată cu preluarea Laboratorului de Cardiologie Intervențională, acolo unde dr. Cristian Dina a realizat până astăzi peste 850 de intervenții cardiologice pe arterele coronariene, respectiv angioplastii sau montare de stent. Intervențiile sunt gratuite pentru pacienți, în condițiile în care înainte de a fi preluat Laboratorul aceștia plăteau între 8000 și 15.000 de lei”, după cum a anunțat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cioncă.

Reamintim că în ședința din luna august a Consiliului Județean Arad au fost alocați bani pentru cumpărarea unor angiografe performante periferice, care vor fi folosite pentru a scădea incidența amputărilor de membre cauzate de bolile cardiovasculare.

Secția de Cardiologie a fost dotată, de asemenea, cu un ecograf special, foarte rar în Romania, comparabil cu cele folosite în Germania, care diagnostichează într-o fază foarte incipientă bolile cardiace, potrivit informării.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.