Palatul Cotroceni va fi iluminat în albastru pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

Palatul Cotroceni va fi iluminat în albastru, sâmbătă seară, începând cu ora 20,00, pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, informează Administraţia Prezidenţială.

„Administraţia Prezidenţială salută eforturile societăţii civile de a contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu autism şi susţine promovarea unor politici inclusive, care să permită celor afectaţi să îşi atingă potenţialul maxim”, precizează sursa citată.

Ziua internaţională de conştientizare a autismului este marcată în fiecare an la 2 aprilie, ca urmare a deciziei Adunării Generale a ONU, prin Rezoluţia 62/139, adoptată la 18 decembrie 2007.

În 2022, tema Zilei internaţionale de conştientizare a autismului face referire la educaţia incluzivă de calitate pentru toţi, potrivit site-ului https://www.un.org.

Autismul este o tulburare de dezvoltare care afectează comunicarea și comportamentul. Deși poate fi diagnosticat la orice vârstă, se spune că este o tulburare de dezvoltare, deoarece simptomele apar, în general, în primii doi ani de viață. Autismul implică toate palierele de dezvoltare, cognitiv, comportamental, motricitate grosieră, motricitate fină, practic sunt afectate toate laturile care privesc dezvoltarea normală a unui copil, potrivit site-ului https://www.helpautism.ro.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.