Palatul Cotroceni va fi iluminat în roșu pentru a marca Ziua Mondială a Conștientizării Bolii Duchenne

sursa foto: Administrația Prezidențială/presidency.ro

Palatul Cotroceni va fi iluminat în roșu, marți, pentru a marca Ziua Mondială a Conștientizării Bolii Duchenne, o afecțiune multi-sistemică ereditară rară, caracterizată prin pierderea progresivă a funcției musculare și invaliditate la copii.

“Administraţia Prezidenţială marchează și în acest an Ziua Mondială a Conștientizării Bolii Duchenne. Astfel, în semn de solidaritate cu pacienţii diagnosticaţi cu această afecțiune, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roșu marți, 7 septembrie, începând cu ora 20:00. Prin acest demers, Administrația Prezidențială atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă zi de zi persoanele diagnosticate cu această boală“, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Ziua Mondială a Conștientizării Bolii Duchenn este marcată pe 7 septembrie.

Boala Duchenne este o afecțiune genetică rară care implică deteriorarea progresivă a musculaturii scheletice. La nivel mondial, unul din 3500 de nou născuți este afectat de această boală extrem de severă, iar în România peste 600 de familii se luptă pentru ameliorarea calității vieții celor dragi.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.