PALMED: Cifrele din ultimele zile arată o creștere fără precedent a cazurilor confirmate de coronavirus

Sistemul medical privat prelucrează, în medie, jumătate din testele efectuate la nivel național, iar cifrele din ultimele zile arată o creștere fără precedent a cazurilor confirmate, atât în rândul testelor efectuate prin Direcțiile de Sănătate Publică, cât și la cerere, au anunțat reprezentanții Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED).

“ Vorbim, în unele situații, de o creștere a procentului de teste pozitive de la 5 la 10%, respectiv de la 10 la 15%. Deși capacitatea de testare a crescut constant de la debutul crizei, aceasta este depășită zilnic de numărul mare de cereri venite atât din partea autorităților, cât și din partea persoanelor fizice, fapt care duce la o întârziere a prelucrării probelor venite la cerere. Se conturează clar anumite zone problematice pentru a căror evaluare unitățile medicale private se pun la dispoziția autorităților”, potrivit PALMED.

În aceste condiții, furnizorii de servicii medicale private din România, fac apel atât la persoanele aflate pe teritoriul României, cetățeni români și nu numai, cât și la autoritățile competente în vederea limitării răspândirii virusului SARS-COV-2, pentru a ține sub control criza COVID-19 și a da o șansă relansării economiei.

“Suntem conștienți de faptul că revenirea la ceea ce a fost starea de urgență ar avea efecte negative asupra economiei. Imposibilitatea susținerii cheltuielilor fixe de către agenții economici, lichidarea companiilor, creșterea somajului, lipsa investițiilor autohtone sau a investițiilor străine directe ar putea fi efecte declanșate în cascadă”, potrivit PALMED.

În acest context, Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED face apel către populația României la responsabilitate și la respectarea indicațiilor oferite de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19.
De asemenea, PALMED face apel către principalele voci politice să susțină acțiunile care au drept scop limitarea răspândirii noului coronavirus și oferirea de sprijin pentru comunicarea onestă și constantă a informațiilor corecte cu privire la riscurile prezentate de situația actuală, atât în planul sănătății, cât și în plan economic.

“Credem cu tărie că o astfel de abordare, coroborată cu adoptarea unui program de relansare economică care să aibă în vedere propriul trecut economic și experiența țărilor din cadrul Uniunii Europene, poate fi cheia către rezolvarea situației epidemiologice și către dezvoltarea economică de care avem nevoie în perioada următoare”, potrivit PALMED.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.