Parlamentul European votează norme noi pentru poluarea auto

Parlamentul European votează astăzi propunerea de ridicare a standardelor de poluare pentru autoturisme, demers care ar putea avea un impact benefic major asupra sănătății populației. Noile norme ar asigura o tranziție rapidă de la combustibilii fosili toxici către un viitor cu mașini nepoluante, anunță Observatorul Român de Sănătate într-un comunicat. Europarlamentarii se află în situația de a alege între standardele ridicate recomandate de Comisia pentru mediu și sănătate (ENVI) a Consiliului Uniunii Europene (UE) și standardele reduse propuse de Comisia Europeană.

Un studiu realizat anul acesta în Germania arată că impactul poluării auto este cel mai grav în cazul copiilor. Pentru că dioxidul de azot este emis aproape de nivelul solului, afectează cel mai mult copiii și animalele de companie. Aceștia respiră cu până la 37% mai multe particule toxice de dioxid de azot, substanță cancerigenă, după cum a fost încadrată de Organizația Mondială a Sănătății.

Observatorul Român de Sănătate, împreună cu alte ONG-uri din domeniul sănătății din câteva țări europene, a lansat o petiție prin care solicită europarlamentarilor români să voteze pentru standardele ridicate împotriva poluării.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.