Parosmia, un nou semn al infecției cu care se confruntă pacienții vindecați de COVID-19

Pacienții vindecați de COVID-19 susțin că percep mirosurile diferit, extrem de neplăcut (miros de pește, sulf etc), chiar și după ce s-au vindecat de COVID-19.

Potrivit experților internaționali, acest nou semn al infecției cu virusul SARS-CoV-2 poartă denumirea de parosmie și este modificare a mirosului, care poate persista chiar și după vindecare.

Potrivit profesorului și medicului ORL Nirmal Kumar, care s-a numărat printre primii medici care au semnalat pierderea mirosului (anosmia) ca semn al infectării cu noul coronavirus, acest simptom este ”unic și foarte ciudat”, după cum a declarat acesta pentru Sky News.

Specialistul a explicat că pacienții ”experimentează halucinații olfactive”, ceea ce înseamnă că „simțul mirosului este distorsionat și extrem de neplăcut”.

”Acest virus are o afinitate pentru nervii cranieni și, în special, pentru nervul care controlează simțul mirosului. Dar, probabil, afectează și alți nervi și afectează, credem noi, neurotransmițătorii – mecanismele care trimit mesaje către creier. Unii oameni raportează halucinații, tulburări de somn, modificări ale auzului”, a mai declarant profesorul Kumar pentru Sky News.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.