Pastila împotriva COVID-19 dezvoltată de Pfizer ar putea fi disponibilă până la sfârșitul acestui an

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a anunțat că pastila împotriva COVID-19, la care producătorul de medicamente lucrează în prezent, ar putea fi disponibilă publicului larg până la sfârșitul acestui an.

„Lucrăm în prezent la două variante, una injectabilă și cealaltă administrată oral. Acordăm o atenție specială pastilei, deoarece ea prezintă o mulțime de avantaje, unul dintre ele fiind acela că nu mai trebuie să mergi la un spital să-ți faci injecția, deoarece vei putea să-ți faci tratamentul direct la tine acasă. Va fi un medicament care va schimba complet regulile jocului”, a declarat Albert Bourla, într-un interviu acordat CNBC.

Pastila antiCOVID-19, dezvoltată de Pfizer, face parte dintr-o clasă de medicamente numite inhibitori de protează, care funcționează prin atașarea de enzimele virale și împiedică replicarea coronavirusului în căile respiratorii.

„Toate mutațiile coronavirusului despre care tot auzim în aceste zile au loc la nivelul proteinelor Spike. Pastila noastră nu acționează asupra acestor proteine, ceea ce ne face să credem că ea va fi mult mai eficientă împotriva noilor tulpini. Deci, toate acestea sunt vești bune”, a spus CEO-ul Pfizer.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.