Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private susține inițiativa Ministerului Sănătății de a introduce coplata pentru serviciile medicale private

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private (Palmed) anunță printr-un comunicat de presă că salută inițiativa Ministerului Sănătății de a introduce în Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății termenul de contribuție personală cu scopul acoperirii costurilor reale ale serviciilor medicale.

Totodată, reprezentanții Palmed consideră „nepotrivită” utilizarea termenului de coplată pentru a defini contribuția personală. Aceasta din urmă ar fi un „aport absolut necesar pentru o funcționare optimă a sistemului medical, în beneficiul pacienților”.

„Subfinanțarea și gestionarea ineficientă a banilor din sistemul medical sunt două aspecte care generează o dezbatere continuă cu privire la serviciile de sănătate. Apar și se dezvoltă proceduri noi – investigații, tratamente, medicamente etc. – și necesitatea de investiții este constantă dacă vrem să servim obiectivul enunțat – un act medical de calitate. În acest context, presiunea pe buget este în creștere, iar soluțiile nu doar că sunt de dorit, ci este o nevoie urgentă de a fi identificate și aplicate”, a declarat Cristian Hotoboc, președintele Palmed, citat în comunicatul de presă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.