Patru protocoale terapeutice schimbate în Monitorul Oficial

Un ordin comun al ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate privind modificarea unor protocoale terapeutice privind prescrierea medicamentelor aferente denumirilor comune internaționale prevăzute în Lista cuprinzând denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate a fost publicat la data de 30 octombrie în Monitorul Oficial.

Ordinul nr. 1.373/1.410/2018 prevede modificări ale protocoalelor terapeutice pentru: everolimus (un medicament indicat în tratamentul astrocitomului subependimal cu celule gigante și al angiomiolipomului renal, ambele asociate complexului sclerozei tuberoase); eltrombopag și romiplostim (tratamente de primă, respectiv a doua linie la pacienții adulți cu purpură trombocitopenică imună cronică care sunt refractari la alte tratamente) și lapatinib (pentru tratamentul neoplasmului mamar).

O observație pentru cei care se ocupă de acuratețea acestor protocoale: în text, romiplostimul apare când romiplostim, când (greșit) romiplostinum.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.