Patru paturi ATI pentru pacienții COVID-19, la nivel național

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că la nivel naţional, marţi, există patru paturi disponibile la terapie intensivă – două în Bucureşti, unul în judeţul Olt, unul în judeţul Vrancea – pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, în afara celor rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2.

Marţi, potrivit datelor existente în aplicaţia alerte.ms, sunt 1.748 de paturi ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 392 de paturi ATI pentru pacienţii de COVID-19.

La nivel naţional există o rezervă operaţională de 173 de paturi ATI destinate pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, a precizat GCS. Acestea sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

1.850 de paturi ATI sunt ocupate în toată ţara.

Potrivit sursei citate, se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, care vor fi disponibile în zilele următoare.

„Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a transmis GCS.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.