Paul Hudson, fost director în Novartis, va deveni director general Sanofi

Sanofi l-a convins pe Paul Hudson, de la Novartis, să devină director general. El îl va înlocui pe Olivier Brandicourt, care se va retrage pe 1 septembrie. Anunțul, făcut de cel mai mare producător francez de medicamente, a dus la o creștere cu 4,95% a acțiunilor Sanofi pe Bursa din Paris.

“Ca persoană din exterior și care nu este de origine franceză, angajarea lui Paul Hudson va fi considerată un pas în direcția corectă”, a declarat Graham Dozle, analist la centrul Liberum.

Hudson, în vârstă de 51 de ani, a fost director general al Novartis Pharmaceuticals, una dintre principalele trei divizii ale companiei elvențiene, încă din 2016. Anterior, el a lucrat la Schering Plough și la AstraZeneca.

Novartis a numit-o pe Marie-France Tschudin, președinte al unității Advanced Accelerator Applications a Novartis, pentru a-l înlocui pe Hudson imediat.

“Hudson a fost ales pentru reputația sa. Este cunoscut ca un manager puternic și are experiență în industria farmaceutică”, a declarat o sursă apropiată deciziei.

Plecarea lui Hudson de la Novartis vine după retragerea lui Samit Hirawat, care se ocupa de dezvoltarea medicamentelor oncologice. El va deveni director medical la Bristol-Myers Squibb.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.