PE a votat: concentrații mai mici de noxe în aer

Parlamentul European (PE) a votat azi, 3 octombrie, standarde mai înalte de performanță pentru noile autoturisme și mașini mici de transport al mărfurilor, în vederea îmbunătățirii calității aerului în Uniunea Europeană. Standardele de poluare au fost ridicate la noi niveluri, pentru a putea reduce emisiile de CO2 cu 20% până în 2025 și cu 40% până în 2030, în conformitate cu standardele propuse de Comisia Europeană.

Alianța Europeană pentru Sănătatea Publică (AESP) laudă decizia PE de a ridica standardele de poluare, reamintind că sănătatea și binele populației sunt cei mai importanți factori în luarea deciziilor politice. Doar o astfel de măsură poate pune opri poluarea extensivă iar statele membre trebuie să înțeleagă că nivelul înalt de poluare este asociat cu creșterea costurilor în sistemul de sănătate și implicit cu declinul economic. De aceea, AESP îndeamnă statele europene să se ambiționeze în lupta împotriva poluării și să adopte rapid noile standarde, care vor scădea concentrațiile de particule în suspensie, NO2 și Ozon din aerul respirabil.

Poluarea cauzează anual circa 400.000 de persoane în Europa (prin apariția BPOC, bolilor cardiovasculare sau cancerului) și duce la cheltuirea a 330 până la 940 de miliarde de dolari. Consiliul European va vota noile standarde de emisie a CO2 la 9 octombrie.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.