Percheziții în Capitală după ce mai multe persoane au fost vătămate în urma unor „operații estetice”. Prejudiciul se ridică la aproape două milioane de euro

Oamenii legii au realizat, marți, 15 percheziţii domiciliare şi două la sedii de firme într-un dosar în care zece persoane au suferit vătămări în urma unor așa-numite „operaţii estetice”; prejudiciul cauzat în dosar este de 1.978.000 euro.

„Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa – Serviciul Municipal de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pun în aplicare 15 mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi evaziune fiscală. Percheziţiile sunt efectuate în municipiul Bucureşti, la locuinţele a două persoane fizice, cercetate pentru comiterea faptelor şi la sediile a două persoane juridice, care au ca obiect de activitate prestarea de servicii medicale”, precizează IGPR.

Potrivit procurorilor, în perioada august 2020 – ianuarie 2024, un bărbat ar fi efectuat intervenţii chirurgicale „estetice şi reconstructive”, în urma cărora a zece persoane ar fi fost vătămate. Mai mult, „în urma extinderii cercetărilor, în cauză se efectuează verificări şi cu privire la săvârşirea infracţiunilor de corupere sexuală şi rele tratamente aplicate minorului”, mai anunţă sursa citată.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economico – Financiare şi Serviciul Criminalistic, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.