Perioada de evaluare a activităților de educație medicală continuă a medicilor se va amâna cu un an

Perioada de evaluare a activităților de educație medicală continuă a medicilor se va amâna cu un an, în condițiile epidemiologice actuale. Este declarația vicepreședintelui Colegiului Medicilor din România (CMR), dr. Călin Bumbuluț, într-un interviu transmis LIVE pe www.Sanatatea.TV și www.RoHealthReview.

”Nu ești obligat în acest an să urmezi activități care să presupună cel puțin 25 de credite de educație medicală continuă. Altfel spus, dacă un coleg trebuia să fie evaluat la cinci ani în data de 17 iunie 2020, de exemplu, atunci colegul va fi evaluat în 17 iunie 2021. Tot ce a acumulat până acum va fi reportat sau amânat până anul viitor”, a declarat dr. Călin Bumbuluț.

El a mai precizat că toate creditele de educație medicală continuă acumulate de un medic până în prezent vor fi reportate pentru anul următor.

Reamintim că CMR a luat decizia ca majoritatea conferințelor față în față să fie suspendate până când situația epidemiologică va permite reluarea acestora în condiții de siguranță și a prorogat pentru anul 2020 dispoziția referitoare la obligația medicilor de a acumula 40 de credite de educație medicală continuă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.