Persoane vulnerabile, precum oamenii fără adăpost sau cei cu handicap, în etapa a doua de vaccinare anti-COVID-19

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a anunţat, vineri, la finalul ședinței de Guvern, că persoanele fără adăpost şi cele cu handicap vor intra în etapa a doua de vaccinare anti-COVID-19.

„Hotărârea de guvern de modificare a strategiei naţionale de vaccinare va intra pe agenda Guvernului săptămâna viitoare şi pot să vă spun că vor fi anumite modificări. În etapa a doua de vaccinare vor intra persoane vulnerabile, precum oamenii fără adăpost, precum persoanele cu handicap, la fel şi cei care trăiesc sub acelaşi acoperiş şi cei care îi îngrijesc”, a precizat Vlad Voiculescu.

Ministrul a adăugat că aceste două categorii vor avea acces imediat la vaccinare.

Întrebat dacă în etapa a doua de vaccinare vor fi incluse și categorii precum personalul navigant, cei care lucrează în supermarketuri și bănci, Vlad Voiculescu a afirmat: „Vorbim în etapa a II-a de trei categorii: persoane vârstnice, persoane cu comorbidități, boli cornice și personalul esențial. Este o discuție. Am primit multe scrisori în aceste zile. Foarte multe categorii profesionale argumentează că munca lor este esențială. Este, în multe feluri. Dar trebuie să existe o limitare, pentru că avem nevoie să ne vaccinăm bunicii, pe cei cu boli cronice. Trebuie să-i vaccinăm în primul rând pe cei mai vulnerabili dintre noi. Dacă vom vaccina bancherii, vom vaccina în același timp pe cei care vând în piețe, frizerii, pentru că, din punctul nostru de vedere, cel puțin medical, intră în aceeași categorie”, a explicat ministrul Sănătății.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.