Persoanele cu handicap grav pot chema la domiciliu comisia de reevaluare periodică. Legea, promulgată de președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, Decretul privind promulgarea Legii pentru completarea art. 87 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Astfel, în cazul persoanelor încadrate în grad de handicap grav, reevaluarea periodică se poate face la domiciliul persoanei, la cererea acesteia sau a reprezentantului ei legal.

Comisia de evaluare se va deplasa la domiciliul persoanei după o prealabilă programare şi o informare a acesteia cu privire la data şi ora efectuării evaluării periodice, mai prevede legea.

„Pentru persoanele cu handicap, pentru care comisia de evaluare a stabilit anterior încadrarea în gradul de handicap grav, cu excepția celor prevăzute la alin. (1), reevaluarea periodică se poate face la domiciliul persoanei, la cererea acesteia ori a reprezentantului său legal. Comisia de evaluare se deplasează la domiciliul persoanei după o prealabilă programare și informare a acesteia cu privire la data și ora efectuării evaluării periodice”, prevede actul normativ.

Legea a trecut de Parlament pe 2 februarie 2022.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.