Persoanele cu HIV/ SIDA din România se pot înscrie în Programul de Burse ”Dorel Pintilie”

Persoanele cu HIV/ SIDA, care doresc, se pot înscrie în Programul de Burse ”Dorel Pintilie”, aflat în 2020 la cea de-a V-a ediție.

Programul este destinat dezvoltării personale și profesionale a persoanelor seropozitive din România, mai exact a celor care doresc să obțină o calificare profesională, să dobândească certificări suplimentare, să finalizeze studii (liceale/facultate/master), să își îmbunătățească abilități care ar ajuta la obținerea unui loc de munca sau chiar să se promoveze.

În programul de burse se poate înscrie orice persoană seropozitivă din România care dorește să urmeze un curs/ atelier/ studii și care îndeplinește condițiile solicitate de furnizorul cursului/ atelierului pe care intenționează sa îl urmeze (nivel de studii solicitat,  durata, etc). De asemenea, cei înscriși trebuie să își asume finalizarea cursului/ atelierului/ studiilor și acoperirea eventualelor costuri suplimentare ce depășesc suma oferită în cadrul bursei, să își asume prin contract furnizarea dovezii finalizării cursului/studii/atelier către UNOPA (diploma de absolvire/ adeverință/ certificate) și utilizarea bursei strict în scopul declarat prin formularul de înscriere, potrivit Federației UNOPA.

”Sprijinul financiar oferit prin bursa poate acoperi costuri directe ce țin de taxe de studii, taxe pentru participarea la cursuri, taxe pentru participarea la diferite forme de ateliere, școli de vara, programe, etc. Nu exista restricții privind domeniul profesional pentru care se aplică. E important totuși să detaliezi motivația personală pentru cursul ales. (…) Fiecare bursă oferită se va încadra în maxim 500 de euro”, scrie UNOPA.

Pentru a aplica în Programul ”Dorel Pintilie” este necesară completarea unui formular de înscriere.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.