Personalul medical, printre cei care ar putea fi vaccinați anti-COVID cu a treia doză

Președintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a declarat că există discuții în momentul de față legat de administrarea celei de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19, la persoanele care au un risc crescut de expunere, precum personalul medical și social și persoanele care se află în evidență cu boli cronice, respectiv persoanele cu vârsta peste 65 de ani.

Valeriu Gheorghiță a precizat că decizia de administrare a celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 „este foarte probabil” să fie luată din luna septembrie.

„Practic, ar veni la 8 luni de la debutul campaniei de vaccinare (…).Este foarte probabil să luăm în considerare istoricul trecerii prin boală. Practic, o persoană care are istoric de trecere prin boală și a fost vaccinată cu două doze nu mai are neapărat indicație de a face rapelul cu cea de-a treia doză, având în vedere că trecerea prin boală este un element important în activarea răspunsului imun”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.