Peste 2 milioane de elevi ar începe luni școala, dacă se ia în calcul scenariul verde cu o rată de infectare de 1 la mie

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, estimează că în varianta cu scenariul până la 1 la mie verde, între 1 și 3 la mie galben, peste 3 la mie rosu,  2.420.000 de elevi ar începe școala în data de 8 februarie.

Însă pentru a nu mai exista diferențe, ministrul Câmpeanu a declarat că există o propunere de armonizare a acestor scenario în contextual pandemiei.

”Acum sunt scenariile definite pentru o altă parte a societății puțin diferit. Scenariul verde nu se oprește la 1 la mie, ci merge până la 1,5 la mie. Scenariul galben este între 1,5 și 3 la mie. Scenariul roșu este de 3 la mie. În momentul de față, în Hotărârea CNCSU de ieri, scenariul galben este între 1 și 3 la mie, verde este sub 1 la mie și roșu este peste 3 la mie. Pentru alte domenii, scenariul verde merge până la 1,5 la mie. Există propunerea de armonizare între aceste scenarii în așa fel încât indiferent de domeniu să vorbim de același scenariu. Această armonizare va genera un număr mult mai mare de elevi care vor începe școala. Este o decizie importantă”, a declarat ministrul Educației.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.