Peste 200.000 de angajați din învățământ și-au manifestat disponibilitatea pentru vaccinarea anti-COVID-19

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat luni că peste 200.000 de angajați ai sistemului de învățământ și-au manifestat disponibilitatea pentru vaccinarea anti-COVID-19, duminică, 21 februarie, existând deja 42.000 de angajați din învățământ vaccinați. Jumătatea dintre ei sunt vaccinați și cu rapel.

”La nivelul zilei de ieri (n.r. duminică) aveam deja 42.000 de angajați din sistemul de învățământ vaccinați, din care exact jumătate vaccinați și cu rapel. (…) Este de peste 200.000 de angajați ai sistemului de învățământ această cifră (n.r. disponibilitatea de vaccinare). Dintre acestea, 42.000, așa cum am spus, s-au vaccinat deja. Se adaugă aproape 8.000, personalul din învățământul superior medical care s-a vaccinat în calitate de personal medical deși este și cadru didactic în același timp. Deci avem 50.000 de vaccinați. Se adaugă cei 60.000 care au dorit să se vaccineze în următoarea săptămână în centre mobile, deci vom ajunge la 110.000 cel mai probabil din cei 200.000 de angajați care și-au declarat disponibilitatea de vaccinare”, a mai subliniat ministrul Educației.

60.000 de angajați din învățământ doresc să se vaccineze anti-COVID-19 săptămâna viitoare

Ministrul Câmpeanu a mai spus că în prezent există 60.000 de persoane, angajați din învățământ, care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2.

”În cursul acestei după amieze, cel mai probabil, se va anunța decizia de organizare a centrelor prioritare pentru vaccinarea personalului din învățământ. Există o situație cu 60.000 de persoane, angajați din învățământ, care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână și sunt convins că încă din această săptămână se va putea organiza la nivelul fiecărui județ un centru de vaccinare cu echipe mobile.”, a declarat ministrul Câmpeanu.

În primă fază se vaccinează cu prioritate personalul didactic

Sorin Câmpeanu a mai spus că în primă fază prioritate la vaccinare are personalul didactic, urmând să se vaccineze și persoanlul auxiliar și cel tehnic.

”Personalul auxiliar din creșe și grădinițe, cel care va fi la interfața directă cu copiii, se va vaccina. Din învățământul primar, gimnazial, liceal și universitar în primă fază se vaccinează cu prioritate personalul didactic”, a mai declarat ministrul.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.