Peste 200 specialişti prezenţi la Bistrița-Năsăud, la o conferinţă regională est-europeană dedicată neuroreabilitării

Peste 200 de experți în domeniul neurologiei și al cercetării științifice medicale s-au reunit la Bistriţa, în cadrul unei Conferinţe internaţionale dedicate neuroreabilitării, organizate de Federaţia Mondială şi cea Europeană a Societăţilor de Neuroreabilitare, în parteneriat cu Conferinţa Bistriţeană de Neuroştiinţe Clinice.

„Peste 200 de medici neurologi (profesori de top și cercetători științifici, medici primari, specialiști și rezidenți), delegați din 7 țări Est Europene (România, Ungaria, Polonia, Serbia, Bulgaria, Slovenia și Republica Moldova) se vor reuni la Bistrița, în perioada 31 Martie – 1 Aprilie (…), în cadrul Conferinței Regionale Est Europene EFNR-WFNR in parteneriat cu Conferinta Bistriteana de Neurostiinte Clinice”, potrivit unui comunicat de presă.

Evenimentul își propune noi abordări științifice, clinice și educaționale din perspectivă medicală axată pe potențialele dezvoltări ale neuroreabilitarii în Europa de Est.

„Conferința își propune să reunească experți în neuroreabilitare într-o paradigmă multidisciplinară cu unicul scop de a elabora un plan de acțiune comun și de a extinde rețeaua instituțională și educațională a WFNR/EFNR prin implementarea unui pachet complet de programe de referință în ceea ce priveşte strategia de dezvoltare a modulelor ce vizează neuroreabilitarea, de la cercetarea fundamentală şi până la implementarea soluţiilor inovative în practica clinică”, a declarat președintele Federației Europene a Societăților de Neuroreabilitare (EFNR) și al Societății pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroreabiltării (SSNN), prof. dr. Dafin Mureșanu.

Prof. dr. Dafin Mureșanu a subliniat că “această conferință regională nu este una singulară, cele două organizații reprezentative în aria neuroreabiltării pe plan mondial și european, având în programul lor comun derularea unor evenimente similare în alte zone de interes ale globului. Următoarea manifestare tematică este programată în Asia Centrală, la Tashkent, Uzbekistan, la finele lunii iunie. Ne dorim ca aceste reuniuni să ducă la o integrare uniformă a tuturor programelor strategice prin care să reușim atât identificarea provocărilor și oportunităților regionale, implementarea globală a soluțiilor inovative în managementul pacientului, cât și amplificarea schimbului de expertiză între toți actorii implicați în vastul domeniu al neuroreabilitării”.

Printre principalele teme integrate în programul Conferinței Regionale de la Bistrița se numără: aspecte farmacologice privind recuperarea funcțională în leziuni cerebrale post-acute, concepte actuale privind cercetarea si practica clinica in neurorecuperare, declinul cognitiv post accident vascular cerebral, evoluții recente în tratamentul leziunilor cerebrale traumatice, rolul motivației în neuroreabilitare, neuroreabilitarea asistată de inteligența artificială în cazul pacienților cu AVC sau tratamentul imunomodular în cazul pacienților cu scleroză multiplă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.