Peste 3.000 de medici au participat la Congresul Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice

Congresul Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, cel mai important eveniment științific din diabetologia românească, a ajuns la final.

Evenimentul, organizat în premieră exclusiv online. s-a desfășurat pe parcursul a șase zile, peste 3.000 de medici participând la cele 39 de sesiuni din programul științific.

La ceremonia de închidere au participat reprezentanți au autorităților române și internaționale, ai societăților științifice ale medicilor, dar și ai organizațiilor de pacienți.

„Ca medic, ca profesor de medicină cred și sunt convins că fiecare eveniment de educație medicală continuă aduce o valoare adăugată practicii medicale de zi cu zi. Astăzi medicina înseamnă că tot timpul trebuie să fii la curent cu ultimele informații științifice de la nivel internațional, să ai o colaborare multidisciplinară și să realizezi un management eficient al pacientului”, a declarat Prof. dr. Romulus Timar, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

„Pentru persoanele cu boli netransmisibile cum este diabetul, bolile cardiovasculare, respiratorii sau cancerul pandemia de COVID-19 a avut un impact semnificativ atât la nivelul sănătății acestora, cât și în a arăta cât de vulnerabile sunt aceste persoane”, a subliniat Dr. Miljana Grbic, șefa biroului OMS pentru România.

„Apreciez foarte mult rolul pe care îl aveți dumneavoastră și vă încurajez să dezvoltați toate mecanismele astfel încât această boală să fie abordată într-un mod integrat, nu numai de către dumneavoastră, dar și de către celelalte specialități, inclusiv de către specialitatea de medicină de urgență și mai ales pe partea de prevenție și de informare a publicului”, a transmis Dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

„În contextul actual fapta, exemplul personal și mesajul optimist sunt căile prin care putem izbândi. Vă felicit, vă urez succes și sănătate!”, a spus General medic Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătății, coordonatorul DSP București.

„Aș dori să vă felicit pentru eforturile pe care le-ați depus ca să ajungem într-o oarecare normalitate. Această perioadă ne-a demonstrat că avem nevoie de foarte multe schimbări. Trebuie să ne adaptăm atât infrastructura, cât și capacitatea de intervenție într-un domeniu care este extrem de afectat de această perioadă”, a fost mesajul Dr. Laszlo Attila, președintele Comisiei pentru Sănătate Publică din Senatul României.

„În situația de astăzi, mai mult decât oricând, se arată cu claritate, se arată cu puterea evidenței valoare corpului profesional în sistemul sanitar. Valoarea corpurilor profesional, nu neapărat doar al medicilor, ci și a asistenților și a farmaciștilor și a psihologilor și a chimiștilor și a tuturor celor care lucrează în sistemul sanitar”, este de părere Dr. Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România.

„În calitate de președinte al Colegiului Medicilor consider că manifestarea pe care ați organizat-o în aceste zile aduce un veritabil plus de valoare practicii medicale. Ca președinte de societate științifică conexă diabetului, vă mulțumesc și vă felicit în numele Societății Române de Endocrinologie pentru acest veritabil maraton științific”, a dorit să transmită Prof. Dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București și președinte al Societății Române de Endocrinologie.

Ceremonia de închidere poate fi urmărită integral pe pagina de Facebook a Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.