Peste 3,6 milioane de persoane vaccinate anti-COVID în România și 6 milioane de doze administrate de la debutul campaniei de vaccinare

Șase milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate în România de la începutul campaniei de vaccinare, din 27 decembrie 2020.

În ceea ce privește numărul total de persoane vaccinare, acesta depășește 3,6 milioane, peste 1,2 milioane cu prima doză și peste 2,3 milioane cu a doua doză, potrivit CNCAV.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, aceste cifre sunt încurajatoare.

”Practic, toate aceste lucruri ne duc către închidere acestui capitol al pandemiei, pe de o parte”, a declarat secretarul de stat pentru un post de televiziune.

În ceea ce privește ridicarea restricțiilor chiar dacă 5 milioane de persoane sunt vaccinate doar cu prima doză, adică nu au schema de imunizare completă, Andrei Baciu a precizat că în acest moment lucrurile încă se analizează deoarece impactul vaccinării asupra dinamicii epidemiologice, asupra numărului de noi cazuri care apar, este unul limitat și parțial atât timp cât există un număr mic de persoane care s-au vaccinat.

”Nu avem un procent de peste 50%, astfel încât vaccinarea să fie decisivă asupra transmiterii virusului și atunci trebuie luat în calcul în acest moment și celelalte chestiuni esențiale: numărul de noi cazuri, rata de incidență, cât de mult se transmite virusul în comunitate, toate aceste chestiuni trebuie combinate și la acest lucru se lucrează în cadrul comitetului interministerial. Se analizează toate aceste elemente într-o ecuație care să ajute la găsirea unei soluții care să nu pericliteze traseul și destinul către ridicarea completă a acestor restricții”, a explicat Andrei Baciu pentru Digi 24.

În același timp, secretarul de stat în Ministerul Sănătății a menționat că u, precizând că un anunț în acest sens va veni în perioadă următoare din partea premierului Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.