Peste 50 de organizații umanitare au colaborat la alcătuirea cărții de povești My Hero is You, menită a-i ajuta pe copii să facă faţă pandemiei de COVID-19

O carte de poveşti creată cu scopul de a-i ajuta pe copii să facă faţă mai bine pandemiei de COVID-19 a fost lansată în urma unei colaborări a peste cincizeci de organizaţii din sectorul umanitar, a anunţat joi OMS.

Prin intermediul unei creaturi fantastice, pe nume Ario, cartea de poveşti intitulată „My Hero is You, How kids can fight COVID-19!” explică modul în care copiii se pot proteja pe ei înşişi, cum îşi pot apăra familiile şi prietenii de noul coronavirus şi cum pot gestiona emoţiile dificile pe care le resimt când se confruntă cu o realitate nouă, care se schimbă rapid.

Cartea, care se adresează cu precădere copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 11 ani, este un proiect care a implicat o colaborare unică între agenţii ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), organizaţii neguvernamentale naţionale şi internaţionale şi agenţii internaţionale care oferă suport psihosocial şi pentru sănătatea mintală în situaţii de criză.

În primele etape ale proiectului, peste 1.700 de copii, părinţi, îngrijitori şi cadre didactice din întreaga lume au povestit cum fac faţă pandemiei de COVID-19.

Informaţiile obţinute „au fost nepreţuite pentru ca autoarea şi ilustratoarea Helen Patuck şi echipa de proiect să se asigure că povestea şi mesajele ei rezonează cu copii din diferite medii şi continente”.

Pentru a ajunge la un număr cât mai mare de copii, cartea va fi tradusă pe scară largă. Cartea lansată joi este disponibilă în 9 versiuni lingvistice (engleză, franceză, germană, rusă, turcă, ucraineană, arabă, spaniolă, Bahasa Malay), fiind în pregătire alte peste treizeci.

Cartea a fost lansată atât online, cât şi în variantă de carte audio. Descarcă varianta în limba engleză AICI.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), UNICEF, Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR), Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie şi Salvaţi Copiii au fost implicate în acest proiect.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.