Peste 50 de studenţi ai Facultăţii de Medicină Constanța, voluntariat la DSP și Prefectură

Peste 50 de studenţi din cadrul Facultăţii de Medicină vor fi repartizaţi pentru a desfăşura zilnic, în intervalul 08:00-20:00, acţiuni de voluntariat ce vizează activitatea de call center şi monitorizare telefonică a celor infectaţi sau posibili infectaţi cu COVID-19 în incinta DSP Constanţa, dar şi acţiuni  de acordare a suportului tehnic, alături de echipa DSP la sediul Prefecturii, după cum au anunțat reprezentanții Universității Ovidius, prin intermediul unui comunicat.

Repartizarea studenților vine în urma apelului făcut de către Prefectură şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) de a se implica în realizarea anchetelor epidemiologice din oraş, în contextul creşterii accelerate a numărului de infectări cu virusul SARS CoV-2.

“Actualmente, în realizarea anchetelor epidemiologice sunt aleşi doar studenţii din anii clinici, de la anul IV până în anul VI, care nu au intrat în contact cu persoane infectate în ultimele 14 zile şi care, în acelaşi interval de timp, nu au prezentat niciun simptom specific virusului, cum ar fi: febră, dificultăţi de înghiţire şi respiraţie, tuse intensă, tulburări ale gustului sau ale mirosului. La solicitarea autorităţilor, numărul studenţilor implicaţi va fi suplimentat”, se arată în comunicatul Universităţii Ovidius.

Potrivit aceluiași comunicat, studenţii voluntari beneficiază de training specializat realizat zilnic de către reprezentanţii DSP în colaborare cu Asociaţia Studenţilor Medicinişti şi Tinerilor Medici din Constanţa.

În municipiul Constanţa au crescut cazurile de Covid-19 în ultima perioadă, depăşindu-se rata incidenţei de 3 la mia de locuitori.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.