Peste 500.000 de oameni au murit de coronavirus la nivel mondial

Peste 500.000 de decese au fost înregistrate la nivel mondial din cauza coronavirusului, până ieri, 28 iunie 2020, informează Reuters.

Chiar dacă rata totală a deceselor s-a mai aplatizat în ultimele săptămâni, totuși specialiștii rămân îngrijorați în ceea ce privește numărul foarte mare de cazuri noi de îmbolnăvire în țări precum Statele Unite, Brazilia, India, dar și cu privire la izbucnirea unor noi focare în unele zone ale Asiei.

Potrivit unui calcul realizat de Reuters, efectuat pe baza unei medii în perioada 1-27 iunie a.c, peste 4.700 de oameni mor la fiecare 24 de ore, în toată lumea, din cauza bolilor care au legătură cu coronavirusul, adică 196 pe oră și o persoană la fiecare 18 secunde.

Aproape un sfert din toate decesele au fost în Statele Unite, oficialii americani raportând în data de 28 iunie a.c. aproximativ 44.700 de cazuri noi și alte 508 decese, mai scrie Reuters.

Conform aceleași surse, numărul celor care și-au pierdut viața din cauza COVID-19 l-a depășit pe cel al persoanelor care mor anual din cauza malariei, una dintre cele mai mortale boli infecțioase.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.