Peste 54% dintre medici suferă de sindromul burnout – Mayo Clinic

Peste 54% dintre medici suferă de sindromul burnout, arată un studiu realizat de Mayo Clinic. La o singură clinică din Cleveland, din 1.500 de medici, 35% prezentau cel puțin un simptom de burnout.

”Oamenii se simt epuizați și goliți la sfârșitul zilei. Există foarte mult pericol și multă suferință în rândul lor”, a explicat dr. Adrienne Boissy, unul dintre autorii studiului, pentru Reuters.

23% dintre angajații americani se simt adeseori sau mereu epuizați, iar 44% sunt epuizați din când în când.

 

Factorii ce duc la starea de epuizare generală

 

Mai mulți factori contribuie la epuizarea angajaților din întreaga lume, scrie Reuters. Unul dintre ei este tehnologia.  : telefoanele inteligente îi fac pe oameni accesibili 24 de ore din 24, ceea ce creează așteptarea că vor fi disponibili și în afară orelor de serviciu.

“Toate modurile în care putem contacta oamenii în ziua de astăzi pune presiune pe oameni pentru a găsi un echilibru”, a explicat un avocat din Chicago, Julie Coffman.

Marile unități medicale, la fel ca și multe corporații, încep să relizeze că sindromul de epuizare le afectează tot mai mult activitatea.

La Cleveland Clinic, Boissy și echipa sa au lansat o serie de tratamente pentru a ajuta la reducerea epuizării medicicilor. Spre exemplu, deoarece o mare parte din problemă este generată de numărul mare de documente de completat și înregistrat, multe proceduri birocratice au fost transferate asistenților, pentru ca medicii să aibă mai mult timp pentru a interacționa cu pacienții.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.