Peste 9.000 de medici au participat la cea de-a IX-a Conferință a Colegiului Medicilor din Municipiul București

Cea de-a IX-a Conferință a Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB ) a ajuns, sâmbătă seară, la final. Desfășurată în perioada 21-24 aprilie 2021, conferința CMMB a înregistrat un adevărat record: peste 9000 de medici s-au înscris și au participat la unul dintre cele mai ample evenimente științifice din medicina românească.

„Numărul participanților a crescut în ultimii șase ani, de la an, la an. Ceea ce s-a concretizat anul acesta extraordinar este interactivitatea. Anul acesta am avut o discuție aproape continuă pe forum, la fiecare sesiune. Le mulțumesc colegilor pentru această interacțiune, care este extrem de importantă”, a transmis Prof. Dr. Bogdan Ovidiu Popescu, vicepreședinte Colegiul Medicilor din Municipiul București.

„Au trecut rapid aceste zile, cu sesiuni extrem de interactive, foarte interesante. A fost un prilej pentru noi toți de a fi împreună, într-un an extrem de dificil, într-o situație care e, totuși, departe de a se fi încheiat , în care nu am mulțumit îndeajuns colegilor, mai tineri sau mai vârstnici, care nu au dat înapoi de la niciun efort. Mulți știm de colegi care nu mai sunt printre noi, care și-au pierdut viața din cauza pandemiei, colegi ale căror familii suferă”, a completat Prof. Dr. Lucian Negreanu , vicepreședinte Colegiul Medicilor din Municipiul București.

Desfășurată în format online, conferința a adus în prim-plan atât actualitățile din practica medicală, cât și subiecte complementare, precum comunicarea sau problematica a două segmente majore din sistemul de sănătate: medicina primară și medicina de ambulator.

„Sunt foarte bucuros că avem o creștere a numărului de participanți în cadrul conferinței anuale a medicilor din municipiul București. După un an de pandemie, un an foarte greu pentru toți, medicii sunt în continuare uniți. Faptul că avem peste 9000 de participanți la această conferință arată că medicii doresc să fie împreună”, a precizat Conf. Dr. Horia Bumbea, vicepreședinte Colegiul Medicilor din Municipiul București.

„Le mulțumesc tuturor colegilor care au accesta conferința Colegiului Medicilor din Municipiul București și îi asigur că avem întotdeauna poarta larg deschisă pentru propuneri, proiecte, observații, care îmbunătățesc activitatea Colegiului. Prin colaborare ajungem la rezultatul dorit de noi toți”, a transmis dr. Adriana Mihalaș, Secretar Colegiul Medicilor din Municipiul București.

Evenimentul științific s-a desfășurat pe platforma Sănătatea.ONLINE/learning.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.