Pfizer şi BioNTech anunţă că vaccinul lor actualizat oferă protecţie împotriva subvariantelor Omicron

Companiile Pfizer şi BioNTech au anunţat că vaccinul lor anti-COVID-19 ce a fost adaptat pentru a combate varianta Omicron a noului coronavirus a generat un puternic răspuns imunitar împotriva actualelor subvariante aflate în circulaţie, BA.5 şi BA.4, informează Reuters.

Potrivit celor două companii, datele medicale obţinute în urma unui studiu clinic la care au participat pacienţi adulţi au arătat că doza booster actualizată a acestui vaccin a determinat o creştere substanţială a nivelurilor de anticorpi neutralizanţi împotriva subvariantelor BA.4 şi BA.5.

Vaccinurile adaptate la Omicron produse de Pfizer şi de Moderna au fost autorizate deja în mai multe ţări, inclusiv în Statele Unite pentru adulţi şi, mai recent, pentru copii cu vârste de peste cinci ani.

Autorizaţia emisă în Statele Unite s-a bazat însă pe datele de siguranţă şi de eficienţă ale vaccinului original Pfizer, nu pe cele ale vaccinului adaptat pentru a combate BA.4 şi BA.5.

Datele preliminare publicate joi sugerează de asemenea că acest vaccin bivalent oferă probabil o protecţie mai bună împotriva subvariantelor Omicron în comparaţie cu vaccinul original.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.