Pfizer stopează studiile clinice în Rusia, dar va continua livrarea de medicamente considerate critice

acces-medicamente

Livrarea în Rusia a medicamentelor produse de Pfizer și considerate critice, precum cele folosite împotriva cancerului sau în terapiile cardiovasculare, va continua. Și asta deoarece stoparea livrărilor ar conduce la suferinţe semnificative ale pacienţilor şi la o potenţială pierdere de vieţi omeneşti, în special în rândul copiilor şi al persoanelor în vârstă, scrie DPA, relatează Agerpres.

Potrivit Pfizer, implementarea unei „pauze voluntare în fluxul de medicamente către Rusia ar fi o încălcare directă a principiului său fundamental de a pune pacienţii pe primul loc”.

Compania a decis să oprească toate investiţiile planificate cu furnizorii locali şi destinate construirii unei capacităţi de producţie în Rusia, deși nu are nicio unitate de producţie în această țară.

Pfizer a afirmat că nu va începe noi studii clinice în Rusia şi va opri toate eforturile de recrutare pentru studiile clinice în curs din ţară. Compania intenţionează să colaboreze cu autorităţile de reglementare, inclusiv cu Administraţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA), pentru a muta toate studiile clinice în curs în locaţii din afara Rusiei. Cu toate acestea, compania va continua să furnizeze medicamentele necesare pentru persoanele înscrise în studiile clinice.

Pe de altă parte, potrivit sursei citate, pentru a sprijini Ucraina, Pfizer a afirmat că va dona toate profiturile de la filiala sa din Rusia pentru cauze care vor sprijini ucrainenii, cu efect imediat.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.