Pintea anunță controale la toate maternitățile din România

Toate maternitățile din România vor fi controlate, a anunțat lui ministrul Sănătății, Sorina Pintea, după rezultatele verificările de la Spitalul “Panait Sârbu”.

„Vom lua din nou toate maternităţile la un control tematic având în vedere faptul că nu mai dorim să apară infecţii, niciun fel de infecţie”, a anunțat oficialul.

Măsurile au venit după ce cinci bebeluși născuți prin cezariană la Spitalul “Panait Sârbu”, în perioada 25 martie – 30 aprilie, au fost internați la Spitalul “Grigore Alexandrescu” cu suspiciune de infecție cu stafilococ auriu. În cazul a patru dintre ei diagnosticul a fost confirmat. Toți au fost externați până acum.

“Au fost amenzi în valoare de 37.000 de lei. 30.000 de lei amendă pe persoană juridică, iar 7.000 de lei pentru medicul epidemiolog, asistenta şefă de obstetrică-ginecologie, asistenta şefă de la neonatologie, asistenta şefă de la blocul operator”, a anunțat oficialul.

Cei patru au fost depistați cu stafilococ la controalele efectuate de inspectorii Direcției de Sănătate Publică.

„Raportul privind controlul la Maternitatea Giuleşti a fost finalizat. Aşteptăm încă nişte analize nefinalizate la Institutul Cantacuzino. Este vorba despre acea fenotipare a exudatelor nazale”, a precizat ministrul.

Ea a adăugat că au fost recoltate 98 de probe – exudate nazale de le 98 de angajaţi din cei 292 existenţi. De asemenea, au fost recoltate probe de pe suprafeţe, au fost verificate foile de observaţie, a fost verificată încadrarea în structura de personal și norma de paturi.

Pintea a menţionat că a fost verificat şi modul de raportare a infecţiilor asociate actului medical, din ianuarie și până în prezent. „Au fost raportate corect un număr între unu şi cinci infecţii pe lună, dar nu de natură stafilococ”, a subliniat ea.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.