Pintea: Aproape toate raportele făcute în urma acțiunilor de control ale MS, depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate raportele făcute în urma acțiunilor de control ale Ministerului Sănătății au fost depuse la Parchet sau DNA, a spus ministrul Sănătății.

”90% dintre rapoartele pe care noi le-am făcut în urma acţiunilor de control au fost depuse la Parchet sau DNA”, a declarat Sorina Pintea.

Ea a mai precizat că raportul făcut în urma controlului la Agenţia Naţională de Transplant este depus la DNA de către Ministerul Sănătăţii.

Potrivit ministrului, activitatea Agenţiei Naţionale de Transplant “s-a îmbunătăţit considerabil” în ultima perioadă.

Creștere spectaculoasă a donatorilor

 

“În 2019, dintr-un număr de 76 de declarări de moarte cerebrală avem 31 de donatori reali, și, dacă în ianuarie-februarie am avut doar patru donatori, iată că din martie avem deja un număr de 27 de donatori. O creștere spectaculoasă în contextul în care am înregistrat un regres în anii anteriori”, a declarat la începutul lunii iunie, dr. Tiberius-Marius Brădățan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

La rândul său, directorul executiv al Agenției Naționale de Transplant, dr. Radu Zamfir, a venit cu cifre încurajatoare.

“Au fost identificate 76 declarări de moarte cerebrală, în 17 cazuri familia a refuzat donarea, în celelalte 26 de cazuri, alte cauze medicale nu au permis prelevarea. Există un drum lung de la momentul declarării morții cerebrale până la momentul finalizării prelevării multiorgan”, a precizat dr. Radu Zamfir.

|DNA

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.