Plângere la DNA pentru blocarea operaționalizării spitalului modular de la Iași destinat pacienților COVID-19

Grupul consilierilor judeţeni PNL Iaşi a anunţat că a depus astăzi oficial plângere penală la DNA împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean, Maricel Popa, şi ai altor funcţionari CJ Iași și CJ Neamț pentru blocarea operaţionalizării Spitalului modular destinat cazurilor de COVID-19.

Potrivit comunicatului de presă, citat de Radio Hit, „Grupul consilierilor județeni PNL Iași a depus astăzi, 4 septembrie 2020, oficial plângere penală la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași împotriva numiților Maricel POPA, actualmente președintele Consiliului Județean Iași, a Alinei Popa, director executiv al A.D.I.  EURONEST, și ai altor funcționari din cadrul acestor organisme, precum și ai CJ Neamț.

Prin faptele lor, aceștia au creat un prejudiciu însemnat financiar și logistic în privința achiziționării, instalării și punerii în funcțiune a unui spital modular COVID la Iași. Consecința acestor succesiuni de infracțiuni și blocaje a pus în pericol viața pacienților infectați cu COVID-19 și a făcut practic imposibilă tratarea acestora într-un spital dedicat. Totodată, numărul de cazuri grave și de decese din ultimele luni cauzate de virusul SARS-COV2, din Iași și din întreaga regiune a Moldovei, a fost multiplicat din cauza acțiunilor instituționale deficitare a persoanelor menționate mai sus.

Prin acțiunile lor, aceștia au făcut ca, astăzi, la 5 luni de la votul dat în plenul Consiliului Județean Iași, pentru achiziția spitalului modular, structura să nu fie funcțională, în contextul în care județul se confruntă cu un număr record de cazuri de îmbolnăviri cu virusul SARS-COV2.

[…]

În concluzie, astăzi, la cinci luni de la votul dat în plenul Consiliului Județean Iași, după depășirea de 6 ori a termenelor de montare și dare în folosință, Spitalul COVID de la Lețcani nu este nici astăzi funcțional. Deturnarea de fonduri, abuzul în serviciu, zădărnicirea combaterii bolilor sunt acuzații suficiente pe care procurorii vor trebui să le trateze cu maximă seriozitate, pentru ca cei care se fac vinovați de cea mai mare escrocherie medicală din istoria Iașului să fie puși sub acuzare, iar prejudiciul imens adus județului și ieșenilor să fie recuperat.”

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.