Platforma de consultații online a ASSMB, accesată de peste 6.000 de pacienți

Peste 6.000 de pacienți au accesat platforma de consultații online pacient.assmb.ro, într-o perioadă de 100 de zile, de când a fost lansată, cele mai căutate specializări fiind dermatologie venerologie, cardiologie psihiatrie, pediatrie și gastroenterologie.

Platforma de consultații online a fost lansată pe 17 martie, a doua zi după declararea stării de urgență în România, iar în cele trei luni și jumătate de la lansare, au fost preluate 6.024 de cazuri, din care 5.608 au fost închise, iar 414 sunt încă în analiză.

Cele mai căutate specializări sunt Dermatologie Venerologie – 690 de consultații, Cardiologie – 476, Psihiatrie – 376, Pediatrie – 362 și Gastroenterologie – 357.

Ultimele statistici arată o creștere semificativă, în special la Spitalul Clinic Colentina, unde au fost înregistrate 2.589 cazuri, Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu – 965 cazuri și Spitalul Clinic Colțea – 810 cazuri.

Platforma a fost dezvoltată inițial ca un proiect-pilot la Spitalul Clinic Colentina și “demonstrează faptul că pacient.assmb.ro poate reprezenta punctul de pornire al unui program accelerat de digitalizare a serviciilor oferite de spitalele aflate în administrarea ASSMB”.

Platforma este un serviciu online gratuit de evaluare medicală la distanță, unde peste 500 de medici, dintr-un număr de peste 50 de specializări, angajați în cele 19 spitale ale Primăriei Capitalei, au fost în toată această perioadă la dispoziția pacienților din București.

„Aflată într-o evoluție continuă, în perioada care a trecut de la lansare, platforma pacient.assmb.ro a dobândit noi opțiuni și capabilități menite a ușura și mai mult interacțiunea virtuală medic-pacient. Astfel, sunt deja funcționale opțiuni precum bifa de împuternicit legal pentru pacienții sub 18 ani și formularul de satisfacție a pacientului. De asemenea, medicul poate retransmite pacientului scrisoarea medicală și rețetele eliberate. În fază de testare se află modulul de apel video și cel de telefonie clasică, precum și confirmarea scrisă pe care o poate primi pacientul în momentul înregistrării cazului său pe platformă”, au anunțat reprezentanții ASSMB, prin intermediul unui comunicat.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.