Platforma de consultații online a ASSMB permite interacțiunea prin apel telefonic video între medic și pacient

Platforma online de consultații gratuite pacient.assmb.ro permite, începând de luni, interacțiunea prin apel telefonic video sau clasic între medic și pacient, informează Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Implementarea noilor servicii de video telefonie și de telefonie clasică vor permite extinderea posibilităților de acordare a consultațiilor medicale în specialități foarte solicitate, precum Psihiatrie, Dermatologie sau Oftalmologie, unde, pentru emiterea unei recomandări medicale, contactul vizual între pacient și medic este de cele mai multe ori obligatoriu, precizează sursa citată.

Concret, dacă pacientul a bifat pe platformă opțiunea de videocall, medicul căruia i s-a solicitat evaluarea medicală va iniția apelul catre pacient prin intermediul centralei digitale, fiind asigurată astfel confidețialitatea datelor de contact ale medicului, precum și desfașurarea consultației la distanță cu minimum de efort pentru medic și pacient. Numărul de telefon al centralei nu va fi disponibil pentru apelare din exteriorul platformei, acest aspect contribuind la o bună gestionare a traficului de date.

 

Cei peste 500 de medici, înscriși pe platforma pacient.assmb.ro, acoperă circa 50 de specialități medicale, cele mai solicitate, până în prezent, fiind Dermatologia – 893 consultații, Cardiologia – 516, Psihiatria – 431, Gastroenterologia – 422, Endocrinologia – 403 și Pediatria – 400.

Platforma online este foarte ușor de utilizat: pacienții accesează site-ul pacient.assmb.ro, introduc o scurtă descriere a problemelor de sănătate pe care le au și atașează, dacă este cazul, documentele medicale relevante (rezultate analize, recomandări de la specialiști, istoric medical, bilete de ieșire din spital).

Se selecteaza spitalul, specialitatea și medicul, apoi se introduc datele personale, precum și cele de contact. Răspunsul va fi primit direct din partea medicului în termen de 12 – 24 ore, în funcție de disponibilitatea specialistului și de numărul de cazuri pe care acesta le are în analiză.

Platforma este optimizată inclusiv pentru dispozitivele de telefonie mobilă cu sistem de operare iOS sau Android.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.