Poliția Capitalei a aplicat sâmbătă peste 300 de sancțiuni pentru nerespectarea regulilor de prevenire a COVID-19

Peste 300 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate sâmbătă, în urma unor controale efectuate de Poliţia Capitalei pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, a anunţat duminică, într-o declaraţie de presă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.

Din totalul controalelor, efectuate în pieţe şi târguri, complexuri comerciale, dar şi magazine de cartier, în mijloacele de transport în comun, la terase şi restaurante, 289 de sancţiuni, din care 53 avertismente scrise, au fost pentru încălcarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, a precizat Sarca.

Pentru alte nereguli constatate, privind fie actele de comerţ, sistemele de pază sau pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale.

Sarca a precizat că în zona Centrului Vechi al Capitalei au fost verificate 115 locaţii în care funcţionează societăţi comerciale, fiind constatate şi aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 56.500 lei si a fost suspendată activitatea a 10 societăţi comerciale, care nu deţineau autorizaţiile necesare funcţionării.

Potrivit sursei citate, o atenţie deosebită a fost acordată transportului în comun, dar şi în regim de taxi, fiind verificate peste 160 de mijloace de transport în comun de suprafaţă, dar şi garnituri de metrou.

Pe parcursul zilei au fost legitimate peste 900 de persoane şi au fost verificate aproximativ 200 de societăţi comerciale. Au fost purtate discuţii cu cetăţenii şi li s-a atras atenţia asupra purtării în mod corespunzător a măştii de protecţie, asupra necesităţii distanţării fizice, a respectării regulilor de igienă.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a făcut un apel la respectarea normelor de protecţie sanitară.

“Facem un apel la toţi cetăţenii sa respecte aceste norme. O facem pentru noi şi familiile noastre, pentru noi şi cei din jurul nostru. Am întâlnit situaţii când, la vederea poliţiştilor, au fost puse măştile, pentru ca imediat după ce au plecat din acel perimetru au fost scoase. Nu o faceţi pentru noi. Vă faceţi rău dumneavoastră. Sănătatea şi viaţa dumneavoastră nu sunt cuantificabile. Noi, împreună cu toţi cei implicaţi în acţiunile de verificare, continuăm activităţile, aşa cum am făcut şi până acum. Suntem şi rămânem la datorie”, a mai spus Diana Sarca.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.