Poliția Locală a demarat o campanie pentru prevenirea răspândirii coronavirusului în mijloacele de transport în comun din București

Începând de astăzi, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a declanşat o campanie pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, alături de angajaţii STB, în mai multe mijloace de transport în comun. Campania urmăreşte conştientizarea bucureştenilor cu privire la riscul de răspândire a virusului, în absența măștii de protecție, informează instituția într-o postare pe Facebook..

„Acțiunile din cadrul campaniei desfășurate de polițiștii locali și de angajații STB presupun verificarea călătorilor din autobuze, tramvaie și troleibuze în privința folosirii măștii, precum și a modului în care aceasta este purtată. În doar două ore, astăzi, au fost depistate câteva zeci de persoane care nu aveau mască sau care o purtau incorect. Toate acestea au fost avertizate verbal. 

Celor depistați că au încălcat regulile anti COVID în mijloacele STB, pe lângă avertisment, li s-a oferit o mască de protecție, gratuit. Mai multe persoane care aveau măștile de protecție deteriorate au cerut ajutorul polițiștilor locali și au primit altele în schimb

Acțiunea de prevenție va continua pe cât mai multe trasee ale STB din Capitală. De săptămâna viitoare, însă, pentru nerespectarea regulilor anti COVID vor fi aplicate sancțiuni. Conform legii, cuantumul acestora variază între 500 și 2.500 de lei. În urma primei acțiuni din cadrul campaniei declanșate astăzi, s-a constatat faptul că marea majoritate a călătorilor respectă normele de protecție personală”, mai precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.