Polonia: Copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani vor fi vaccinați anti-COVID-19 din data de 7 iunie

Responsabilul guvernamental pentru campania de vaccinare, Michal Dworczyk, a anunțat marți că Polonia va începe vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani din data de 7 iunie.

Copiii vor fi imunizaţi în centrele pentru vaccinare existente, iar la jumătatea lunii septembrie, directorii de unităţi de învăţământ vor putea deschide centre de vaccinare în şcolile pe care le administrează, potrivit ministrului Educaţiei din Polonia în timpul unei conferinţe de presă, potrivit DPA, scrie Agerpres.

Până în prezent, Polonia, o ţară cu 38 de milioane de locuitori, a administrat peste 20 de milioane de doze de vaccinuri, potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătăţii. Peste 7 milioane de persoane au fost vaccinate cu ambele doze.

De luni, Polonia se află printre cele şapte state membre UE care au aderat la sistemul de certificate electronice COVID-19 al blocului comunitar, a spus Ministrul Sănătăţii, Adam Niedzielski, cu ocazia unei conferinţe de presă, potrivit sursei citate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.