Precizări oficiale ale Guvernului: Nu este prevăzută revizuirea restricțiilor pentru perioada imediat următoare

Guvernul susține, într-o precizare oficială, că în acest moment nu este prevăzută revizuirea restricțiilor pentru perioada imediat următoare, aceasta depinzând însă rata de infectare la nivelul localității unde se aplică.

„​Nu sunt avute în vedere în acest moment, pentru perioada imediat următoare, revizuirea/modificarea măsurilor adoptate. Menționăm faptul că aceste măsuri sunt raportate la incidența fiecărei localități printr-un mecanism prezentat public, iar retragerea acestora depinde de reducerea nivelului de răspândire a virusului la nivelul localității”, se arată într-un comunicat al Executivului.

Potrivit sursei citate, în ceea ce privește perspectiva unor măsuri de natură a permite desfășurarea unor tipuri de activități, nu sunt adoptate decizii în acest sens și nu vizează perioada imediat următoare.

„La nivel guvernamental se desfășoară consultări și analize referitoare la momentul în care rata de răspândire a virusului la nivel național va fi redusă semnificativ și doar în acest context, într-un interval de câteva luni de zile, vor putea fi puse în discuție condițiile pentru desfășurarea anumitor tipuri de activități”, se arată în comunicat.

Precizările oficiale vin în contextul în care in spațiul public au apărut, luni dimineață, informații conform cărora Guvernul ia în calcul să revină asupra deciziei de închidere a magazinelor la ora 18.00, iar în cazul restaurantelor, sălilor de sport sau concertelor restricțiile să fie relaxate, dacă se va conveni asupra testării înainte a clienților.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.