Prefectul Capitalei, Alin Stoica: Capacitatea de vaccinare trebuie să crească. Fluxurile de vaccinare sunt pline, am primit de la DSP solicitarea de a găsi spații noi

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că ar trebui să crească capacitatea de vaccinare împotriva noului coronavirus în București, joi urmând să aibă loc o ședință a autorităților locale în care se va discuta acest aspect.

Alin Stoica a mai precizat că a primit de la Direcția de Sănătate Publică solicitarea de a găsi noi spații și capacități de vaccinare, iar el, la rândul său, a trimis solicitarea către Primăria Generală și primăriile de sector.

”Capacitatea de vaccinare trebuie să crească. Fluxurile de vaccinare sunt pline, am primit de la DSP solicitarea de a găsi spații noi și capacități noi pentru vaccinare, am și transmis solicitarea către primăriile de sector și Primăria Capitalei și mâine avem o ședință pe această temă. Pe măsurile restrictive nu copiem chiar totul, suntem mult în urma Vestului. Pe testare dacă autoritoțile sanitare vor decide că e necesară o campanie de testare, cu siguranță vom sprijini această campanie”, a declarat prefectul Capitalei, la un post de televiziune.

Oficialul a mai precizat că instituția pe care o conduce va sprijini desfășurarea unei campanii mai largi de testare COVID-19 în București, dacă Ministerul Sănătății, Direcția de Sănătate Publică ori Institutul Național de Sănătate Publică vor decide că o astfel de campanie se impune. Deocamdată, însă, nu există o intenție în acest sens.

În ceea ce privește testarea, Alin Stoica a declarat miercuri seară la B1 TV că  „pe testare nu avem deocamdată un program pe care să-l gestionăm, dar dacă vom fi solicitați în acest sens de Minister sau DSP vom ajuta. Acum procuparea e pe zona de vaccinare, pe creșterea capacității, și chiar mâine avem o ședință pe această temă”.

Prefectul a mai spus că se fac în jur de 60.000 de vaccinuri pe zi în România, dar nu conoaște numărul pentru Capitală.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.