Prefectul Capitalei, Alin Stoica: Veridicitatea dovezii de vaccinare va putea fi verificată de organele de control

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat marți cum se va face accesul populației în localuri, odată cu relaxarea măsurilor anti-COVID-19 începând cu 1 iunie, dar a precizat și cine și cum se va realiza verificarea veridicității dovezii de vaccinare împotriva noului coronavirus.

”Cei care vor să participe la evenimente trebuie să aibă dovadă vaccinării, fie în format printat, fie în format electronic. Simpla verificare a existenței acestui document o face persoana care asigura accesul în incintă. Organizatorul sau agentul economic este responsabil să verifice că toți cei care intră posedă un astfel de document”, a declarat Alin Stoina pentru Antena3.

În ceea ce privește veridicitatea documentelor, aceasta ”va putea fi verificată de organele de control. Poliția poate veni într-un club, și să verifice aleator participanții și să verifice dacă documentele pe care aceștia le au sunt valabile. Există o baza de date cu vaccinarea și pot fi verificați oricând. Vizualizarea acestor date este obligație legală. Deci cei care permit accesul au dreptul și obligația de a vizualiza aceste date. Nu le pot capta. Este obligația operatorului economic să verifice că, dacă doresc să intru într-un club, am acest document. Simpla vizualizare a informației. Nu poate să stocheze. Restul de prelucrare, verificarea veridicității, stocarea, o pot face numai autoritățile”, a mai precizat prefectul Capitalei.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.