Prefectul Capitalei: Am avut discuții privind obligativitatea purtării măștii pe o rază de 50 sau 100 de metri în jurul școlilor

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că, odată cu începerea noului an școlar, este luată în calcul obligativitatea purtării măștii de protecție în proximitatea unităților de învățământ.

„Am avut discuții pentru introducerea obligativității măștii pe o rază de 50 de metri sau 100 de metri în jurul școlilor. Lucrul acesta urmează să fie stabilit în următoarea hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență. Discuțiile au fost de ceva vreme în legătură cu începerea școlilor și siguranța din jurul lor. Am avut discuții despre reintroducerea obligativității măștilor în proximitatea școlilor, nu în toate spațiile exterioare. În București, discutăm deocamdată doar despre zona școlilor”, a spus prefectul Alin Stoica, duminică, la un post de televiziune.

Autoritățile iau în calcul purtarea obligatorie a măștii în orice spațiu deschis după depășirea pragului de infectare de 7 la mia de locuitori.

„Dacă indicele de infectare va ajunge la 7 la mie, este foarte posibil ca acest comitet științific să propună reintroducerea măștilor în spațiile exterioare”, a explicat prefectul Capitalei.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, că până la 6 la mie rată de infectare, toate creşele, gradiniţele şi şcolile funcţionează cu prezenţă fizică, iar după depăşirea acestui prag, rămân deschise doar creşele şi grădiniţele şi toţi elevii trec în online, cu excepţia învăţământului special. Ministrul a anunţat că a fost elaborat ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii privind măsurile pentru începerea şcolii, dar va fi semnat după avizul CNSU.

Ce se întâmplă când apare un caz pozitiv în rândul elevilor

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a explicat, sâmbătă, ce se întâmplă atunci când apare un caz pozitiv de coronavirus în rândul elevilor.

”Dacă se descoperă un caz pozitiv într-o clasă există două posibilităţi. În primul rând, toată clasa trece în învăţământ online, deci se permite accesul la educaţie, dar în format online, după care în a opta zi, pentru elevii vaccinaţi peste 12 ani se poate reveni în format fizic la şcoală”, a declarat Ioana Mihăilă.

”Pentru elevii nevaccinaţi, dar care vor şi sunt de acord să se testeze şi rezultatul testului este negativ, se poate veni fizic la şcoală. Iar pentru elevii nevaccinaţi, care nu vor să se testeze se poate asigura în continuare învăţământul online până în a 14-a zi. În fiecare dintre aceste situaţii, fiecare elev are posibilitatea  de a alege modul în care are acces la educaţie: faţă în faţă sau online”, a explicat ministrul Sănătății.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.