Prefectul Capitalei anunţă un indice de infectare de 3,68 la mie raportat, duminică, în Bucureşti. Când ar putea fi relaxate restricţiile

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunţă că, potrivit datelor centralizate duminică, indicele de infectare la nivelul municipiului Bucureşti este de 3,68 de cazuri la o mie de locuitori.

„Rata de incidenţă este de 3,68 astăzi, deci coboară, uşor-uşor, spre 3,5. Deocamdată, măsurile de siguranţă sanitară sunt aceleaşi pe care le-am aplicat şi până acum”, a anunţat, duminică, prefectul municipiului Bucureşti, Alin Stoica, la un post de televiziune.

„În momentul în care vom ajunge sub 3,5, atunci programul operatorilor economici va fi până la 21 în toate zilele şi vor putea fi deschise şi sălile de fitness în interior”, a menţionat Alin Stoica.

Potrivit prefectului, în următoarele zile „sau poate chiar mâine”, este posibil ca rata de infectare să ajungă sub 3,5 cazuri la mia de locuitori, în Capitală.

Alin Stoica anunţă că autorităţile se vor întruni „imediat” ce se va constata scăderea ratei de infectare sub 3,5 pentru a relaxa măsurile restrictive privind deplasarea persoanelor şi programul agenţilor economici.

„Trebuie să fim conştienţi de faptul că, deşi pare o rată mică acum, nu sunt puţine cazuri. Pentru că, de fapt, ce e peste 3 este o rată mare, care pune presiune pe sistemul sanitar. Nu trebuie să ne relaxăm şi să considerăm că deja lucrurile sunt roz, pentru că nu sunt. Vedem că deşi rata de incidenţă scade, avem foarte mulţi oameni internaţi în stare gravă şi foarte gravă în ATI, sunt foarte mulţi intubaţi”, a adăugat prefectul.

Alin Stoica a anunțat că, la nivelul Capitalei, se poartă discuţii pentru înfiinţarea unui centru de vaccinare drive-thru în sectorul 6, pe modelul celui deschis, sâmbătă, la Deva.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.