Prefectul Capitalei: Ar putea fi luate măsuri pentru o mai bună protejare a populaţiei în contextul pandemiei de COVID-19

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat marți, în contextul în care rata de incidență a cazurilor de COVID-19 în Capitală a depășit pragul de 6 la mia de locuitori, că în această săptămână ar putea fi luate măsuri pentru o mai bună protejare a populaţiei în contextul pandemiei de COVID-19.

”Măsurile care să protejeze mai bine populaţia, pentru că, de fapt, despre asta vorbim, nu măsuri mai drastice, ci măsuri care să aibă ca efect o protecţie mai bună a populaţiei împotriva răspândirii virusului ar putea fi luate până la sfârşitul săptămânii. (…) Nu pot să confirm sau să infirm ceva deocamdată. Se discută, sunt propuneri diverse. Acum ele sunt analizate şi sunt absolut sigur că cele mai bune măsuri vor fi şi aplicate, iar eu voi dispune aplicarea lor de îndată”, a explicat prefectul Capitalei.

Totodată, prefectul a explicat și de ce nu se impune carantina în București, măsură care de altfel a fost aplicată altor orașe cu o incidență similar a cazurilor de COVID-19.

”Situaţiile sunt diferite. Bucureştiul, dacă este să judecăm, are cam 25% din economia naţională, mare parte din populaţie, este o aglomerare urbană destul de mare, trebuie luate în considerare toate aceste elemente în momentul în care se impun măsuri, ca să ştim dacă acele măsuri sunt sau nu eficiente”, a declarat Alin Stoica în cadrul unor declarații de presă.

În acest moment este aşteptată o analiză a Direcţiei de Sănătate Publică, reprezentanţii Prefecturii fiind în legătură permanentă cu Ministerul Sănătăţii, Primăria Capitalei şi Ministerul de Interne.

”E clar că incidenţa creşte şi creşte abrupt în ultimele zile, deci trebuie să ne gândim la măsuri suplimentare faţă de cele de astăzi. La momentul acesta, am dispus deja înăsprirea controalelor, mai ales în zone pe care deja le ştiţi că sunt problematice şi căutăm, inclusiv împreună cu Ministerul Sănătăţii şi Inspecţia sanitară, baza legală pentru a suspenda activitatea celor care nu înţeleg să respecte normele sanitare”, a mai adăugat Alin Stoica.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.