Prefectul Capitalei: Problema principală în zona medicală o constituie personalul

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că analiza DSP pe care a primit-o indică faptul că cele mai multe infectări sunt în rândul populației active adulte. De asemenea, analiza pune accent și pe presiunea pusă pe sistemul sanitar.

“Într-o primă fază analiza DSP arată că cele mai multe infectări sunt la populația activă adultă, nu sunt neapărat pe segmente mici de vârstă, că există o presiune pe sistemul sanitar dar mai există, totuși, o oarecare rezervă. (…) Problema principală în zona medicală o constituie personalul și ar exista o rezervă în zona de medici de familie pentru partea de vaccinare. Adică ca să mărim fluxurile de vaccinare va trebui să găsim, pe lângă resursele materiale, și resursele umane necesare, pentru că ar trebui să mărească cam de trei ori capacitatea de vaccinare să acoperim dozele care, teoretic, ar trebui să vină de la Uniunea Europeană în următoarea perioadă, în aprilie-mai, în așa fel încât perioada de imunizare a majorității populației să se termine undeva în septembrie, poate. Acolo se va concentra efortul și în sensul acesta o să colaborăm cu DSP să le oferim suport și sprijin să găsească baza materială. I-am rugat să ne trimită și o estimare a acestei nevoi, într-o săptămână să facă un plan, atât un plan de resurse cât și un plan operațional în care să ne spună cât timp durează din momentul în care au resursele și până la prima înțepătură”, a declarat Alin Stoica joi dimineață în cadrul unor declarații de presă.

În ceea ce privește restricțiile noi care se așteaptă să fie luate în Capitală pe fondul creșterii ratei de infectare peste 6 la mia de locuitori, Alin Stoica a menționat că este posibil să nu fie anunțate azi noi restricții în Capitală. Și asta deoarece se așteaptă hotărârea de Guvern care stabilește cadrul legal și limitele în care acestea se instituie.

”Așteptăm hotărârea Guvernului pentru că acolo este cadrul în care se stabilesc limitele pe care noi putem să acționăm”, a mai spus prefectul Capitalei.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.