Prelevare de organe și țesuturi, de la un pacient aflat în moarte cerebrală, la SJU Deva

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a avut loc, în această dimineață, prima prelevare de organe şi ţesuturi din acest an, de la un pacient de 54 de ani, aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a fost de acord să dea o şansă unor semeni necunoscuţi, a anunțat Agenția Națională de Transplant (ANT).

„În urma gestului plin de altruism al unei familii, care a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi, alte trei vieţi vor fi redate unor semeni aflaţi în suferinţă prin transplant hepatic şi renal, iar alţi doi pacienţi îşi vor recăpăta vederea”, potrivit ANT.

La Deva au fost prezente echipa de prelevare ficat a Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Genadiy Vatachki, echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca pentru rinichi, condusă de Dr. Dan Pop şi echipa Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, condusă de Dr. Ioana Manole, pentru prelevare cornee, se arată în comunicatul Agenției Naționale de Transplant.

Potrivit aceleiași surse, intervenţia de transplant hepatic s-a realizat în cadrul Centrului de excelenţă al IC Fundeni, coordonat de Prof. Dr. Irinel Popescu, de către echipa chirurgicală condusă de Dr. Doina Hrehoreţ, cu sprijinul echipei ATI, Dr. Mihai Popescu şi Dr. Mihai Simionescu.

În acelaşi timp, la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, alţi doi pacienţi, aflaţi de mai mulţi ani pe listele de aşteptare, au primit şansa mult aşteptată pentru un transplant renal. Corneea va fi transplantată de echipa Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, aducând din nou lumina în viaţa a doi pacienţi, se arată în comunicatul ANT.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.