Preluarea Solacium și Be Well de către Zentiva, autorizată de Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care grupul Zentiva a preluat companiile Solacium Pharma SRL și Be Well Pharma SRL. La 13 martie 2019, Zentiva anunțase că a semnat un contract de vânzare-cumpărare a părților sociale pentru achiziția companiei românești Solacium, împreună cu filiala acesteia Be Well Pharma.

Solacium este o companie românească care importă și distribuie produse farmaceutice din Germania, Italia, Franța, Spania, Marea Britanie, Croația, Norvegia și Slovenia. Solacium se axează pe dezvoltarea și comercializarea de medicamente eliberate fără prescripție medicală, suplimente alimentare și dispozitive medicale sub marcă proprie. Solacium nu are o unitate de producție proprie, întreaga producție fiind externalizată către furnizori terți.

Be Well încasează redevențe din drepturi de proprietate intelectuală, întreaga activitate fiind desfășurată cu Solacium. Astfel, veniturile obținute de această companie constau în taxa primită de la Solacium în baza unui contract de licență prin care Be Well acordă o licență exclusivă pentru mărcile comerciale Ciocolax, Meltus și Ulcomplex.

Zentiva este un grup farmaceutic care produce și comercializează medicamente generice. Grupul are sediul la Praga și subsidiare și filiale în mai multe țări europene, printre care și România. În țara noastră, deține Zentiva S. A., fosta fabrică de medicamente Sicomed din București, din 2005. Zentiva a fost parte din grupul Sanofi până la 1 octombrie 2018, când a devenit companie independentă.

Consiliul Concurenței a analizat tranzacția și a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal, se arată într-un comunicat de presă transmis de autoritatea română în domeniul concurenței.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.