Premieră în Europa de Est: Prima zi a Congresului European de Neurogastroenterologie reunește, de joi, sute de personalități științifice medicale din întreaga lume la București

O onoare și o oportunitate pentru comunitatea științifică și medicală din țara noastră, să fie gazda unui important eveniment științific: Societatea Europeană de Neurogastroenterologie împreună cu Societatea Română de Neurogastroenterologie și Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie organizează – în premieră în Europa de Est – Congresul European de Neurogastroenterologie.

Evenimentul se desfășoară în perioada 31 august – 2 septembrie, în București, la Hotelul Crowne Plaza; sub cupola interesului științific medical participă până la 600 personalități științifice dar și tineri cercetători, atât participanți de pe continent cât și din afară.

Meritele acestui regal al științei medicale revin comitetului local de organizare și conducerii Societății Române de Neurogastroenterologie reprezentate de MD, PhD, prof. dr. Vasile Drug, președinte în exercițiu SRGH.

Reuniunea bienală NeuroGASTRO 2023 este un eveniment european bine stabilit: „ESNM este mândru să reunească experți de top și tineri anchetatori emergenti implicați activ în neurogastroenterologie, motilitate digestivă și boli gastrointestinale funcționale din Europa și din întreaga lume pentru a discuta despre cercetarea de ultimă oră. Congresul prezintă cele mai recente științe și educație în diferite formate pentru a se potrivi nevoilor tuturor participanților, inclusiv prelegeri provocatoare de ultimă generație” – transmit organizatorii.

Printre pincipalele subiecte ale NeuroGASTRO 2023, amintim:

  • Mecanisme care stau la baza funcției gastrointestinale normale și dezordonate
  • Mecanismele durerii și hipersensibilitatea viscerală
  • Rolul microbiomului și al dietei în sănătate și boală, inclusiv rolul interacțiunilor gazdă-microb
  • Intervenții dietetice, inclusiv pre-, pro- și syn- și postbiotice
  • Mecanisme și tehnici de diagnostic în intoleranța alimentară
  • Aspecte fiziopatologice și clinice ale tulburărilor de interacțiune intestin-creier
  • Tehnologii pentru evaluarea motilității și percepției gastrointestinale
  • Terapii actuale și viitoare pentru funcția intestinală dezordonată și tulburările de interacțiune intestin-creier
  • Interacțiuni creier-intestin în sănătate și boală
  • Epidemiologia funcției intestinale dereglate și tulburările de interacțiune intestin-creier

Societatea Română de Neurogastroenterologie este o societate științifică profesională ce reunește medici specialiști și rezidenți gastroenterologi, interniști, neurologi, medici de familie dar și medici de alte specialități și are ca scop, ridicarea nivelului cunoașterii și asistenței medicale în acest domeniu de graniță al gastroenterologiei.

Neurogastroenterologia include în aria sa de interes afecțiuni frecvent întâlnite cum sunt: bolile digestive funcționale și motorii (sindromul de intestin iritabil, dispepsia funcțională, boala de reflux gastroesofagiană precum și tulburările motorii induse de boala celiacă, diabetul zaharat, intoleranțele alimentare, etc), afecțiunile post infecțioase intestinale, sindroame dureroase abdominale (de exemplu din pancreatite) și alterări ale florei intestinale.

Informații detaliate se pot găsi pe site-ul congresului – https://www.neurogastro2023.org/, al ESNM –  https://www.esnm.eu/ precum și al Societății Române de Neurogastroenterologie – https://neurogastro.ro/.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.